SHOHIMARDON HUDUDIDA TARQALGAN O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI QIZIL KITOBIGA KIRITILGAN KAMYOB TURLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqola Shohimardon eksklav hududida tarqalgan kamyob o‘simlik turlarining morfologik tavsiflari, tarqalish biotoplari va hayotiy shakillari haqida ma'lumot beradi. Shuningdek, maqolada bu o‘simliklarning qaysi olimlar tomonidan va qaysi hududlardan terilganligi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Bu turdagi o‘simliklarning tarqalish koordinatalari asosida xarita ham tuzilgan. Hozirgi kunda antropogen omillar ta’siri tufayli ularning tabiiy populyatsiyalari yomonlashgan va tiklanish jarayoni sekinlashmoqda, natijada ularning areallari qisqarib, zaxiralari keskin kamaymoqda.