ELEKTR ENERGIYA HISOBINI OPTIMALLASHTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI: ALGORITMLAR VA AMALIYOT (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Ushbu maqolada elektr energiya hisobini optimallashtirishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Hisob-kitob jarayonida xatoliklarni kamaytirish, tariflarni to‘g‘ri belgilash va energiya samaradorligini oshirish uchun matematik va dasturiy algoritmlar qo‘llaniladi. Maqolada mavjud usullar, ularning afzalliklari va amaliy qo‘llanish imkoniyatlari tahlil qilinadi.