AQLLI KO’ZOYNAK – SUN’IY INTELLEKT VA SENSOR TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA IJTIMOIY YORDAMCHI QURILMA (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Maqolada aqlli ko'zoynaklar sun’iy intellekt va sensor texnologiyalari asosida ijtimoiy yordamchi qurilma sifatida ishlatilishi tahlil qilinadi. Qurilmaning imkoniyatlari, foydalanuvchilar uchun qulayligi va kundalik hayotdagi amaliy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatdiki, aqlli ko'zoynaklar vizual va eshitish imkoniyatlari cheklangan insonlar uchun mustaqil hayot sifatini sezilarli darajada oshiradi.