KUNGABOQAR PISTA PO‘STLOG‘I ASOSIDA OLINGAN C/Fe3O4 ADSORBENTINING FTIR TAVSIFI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Ushbu ishda kungaboqar pista po‘stlog‘i asosida olingan uglerod materiallari sirtidagi funksional guruhlarni aniqlash maqsadida Fourier transform infraqizil spektroskopiyasi (FTIR) usuli qo‘llanildi. FTIR spektrlari uglerod materiallari uchun xos bo‘lgan gidroksil, aromatik hamda kislorod saqlovchi funksional guruhlar mavjudligini ko‘rsatdi. Magnit modifikatsiyadan so‘ng past chastotali sohada Fe–O bog‘lariga mos keluvchi yangi yutilish chizig'i kuzatildi.