MAHALLABAY ISHLASH – AHOLI BANDLIGINI TA’MINLASHNING ASOSIY VOSITASI SIFATIDA (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada, mahallabay ishlashning aholi bandligini ta’minlashdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Mahallabay ishlash, jamiyatning turli qatlamlarini ijtimoiy va iqtisodiy jarayonlarga jalb qilish, ish o‘rinlarini yaratish, mahallalarda barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan samarali mexanizm sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada mahallabay ishlash jarayonida davlat organlari, mahalla rahbarlari va jamoatchilik o‘rtasida hamkorlikni kuchaytirish, resurslarni samarali taqsimlash va jamoat ishtirokini faollashtirish kabi muhim jihatlar ko‘rsatiladi. Mahallabay ishlashning aholi bandligini oshirishdagi rolini yanada mustahkamlash uchun innovatsion yondashuvlar, raqamli texnologiyalarni joriy etish va boshqaruv tizimini takomillashtirish zarurligi ta’kidlanadi.