KIYIM TAYYORLASH JARONIDAGI ASOSIY TEXNOLOGIK JARAYONLAR VA TALABLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Inson tanasini himoya qiluvchi har qanday kiyim gigiyenik va texnikaviy jihatdan uning nimaga mо’lallanganiga mos bо’lishi zarur. Ustki va qishgi kiyimlar issiq saqlaydigan, yengil va yozgi kiyimlar issiqlikka yuqori darajada qarshilik kо’rsatadigan, plash suv о’tkazmaydigan, ich kiyim esa havo va bug’ni  yaxshi о’tkazadigan, nam shimadigan bо’lishi kerak. Texnologik qulay bo’lgan har qanday kiyim ma’lum daraja pishiq, chidamli bо’lishi, maksimal darajada yengil va mayin bо’lishi asosiy talablardan.