SQL: MA'LUMOTLAR BAZASI XAVFSIZLIGINI BOSHQARISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada  Axborot tizimlari va texnalogiyalarini takomillashtirish va ma’lumotlarning xavfsizligini ta’minlash tog’risida tahlil qilinadi.  Shu bilan birga foydalanuvchilarning ma’lumotlar bazasi xavfsizligini boshqarish, takomillashtirish va himoya qilish muhokama qilinadi.Tavsiyalar va Xulosa qismida Ma’lumotlar bazasini xavfsizligini boshqarish bo’yicha zarur chora tadbirlar taklif qilinadi.